Knäskydd – både efter och före skadan

Komplett utbud av knäskydd hos Sportsmart.se - Klicka här!

Är du ofta ute och idrottar, eller utövar du någon typ av sport? Risken är stor att du råkar ut för skador och det gäller att du skyddar dig på bästa möjliga vis. Om du inte har hört talas om ledskador i knäna såsom korsbandsskador och dylikt så kan det vara bra att du får höra om det nu – och att du får höra om hur man på bästa sätt skyddar sig mot dem också. Ledskador i knäna är vanligt för fotbollsspelare, handbollsspelare och basketspelare, med andra ord utövare av sporter där man är snabbt, intensiv och i behöver göra hårda, spontana svängar. I dessa sporter händer även ofta att man trängs och tacklas vilket sätter ytterligare press på knäna och ökar därmed risken att man råkar ut för någon typ av skada.

Skulle du som exempel sträcka korsbanden så kommer dina knän hamna i oerhörd instabilitet och du kommer inte att kunna gå normalt – dels för att korsbanden då är sträckta, men även för att smärtan kan i vissa fall vara oerhörd. Direkt efter en skada så är det viktigt att du tar hand om det så fort som bara möjligt och att du efter det vilar för att minska riskerna att skadan blir större men även för att öka chanserna till snabbare återhämtning.

Köp ett skydd för bästa återhämtning
Ett skydd för knäna är att rekommendera om du vill ha en sådan snabb återhämtning som bara möjligt. Vad skydden gör är att de ger dig stabilitet och stöd så att du dels kan utföra vissa aktiviteter trots skadan men syftet är främst att motverka smärta och påskynda återhämtningen. Värmen som tillförs av skyddet kommer liksom de andra egenskaperna också att ge dig ökad återhämtning.

Innan du köper ett skydd så är det viktigt att du mäter så att storleken blir korrekt – detta för att felaktiga skydd antingen inte gör något alls eller så gör de skadan värre, så den rätta storleken är ett måste om du vill undvika vidare problem. Utöver detta så är det bara att fortsätta med vilan och låt skyddet göra sitt jobb så kommer du att vara åter på spelplanen inom kort tid!